Faalangst en homeopathie

Faalangst: je haalt je eigen kunnen omlaag door je bezig te houden met mogelijk falen. En dat zorgt voor veel onrust en spanning. Ook al ben je nóg zo goed voorbereid, faalangst kan zorgen dat je ook werkelijk faalt. En dus is het een volgende keer nog moeilijker, maak je je nog drukker.Soms ook is er van tevoren geen probleem, je voelt je prima. Maar op het moment zelf ben je alles kwijt, heb je een black-out.

Een beetje spanning voor een examen, proefwerk of optreden is prima. Het zet je op scherp. Faalangst is echter een dóórschieten van die spanning, je hebt er last van.

Vaak heeft het te maken met hoe je over jezelf en de situatie denkt. Je stelt je in geuren en kleuren voor hoe moeilijk het zal zijn, hoe je zit te zweten en te piekeren, en hoe je je zult voelen als het niet goed gaat. En dus heb je kans dat je gelijk krijgt óók!

Doe nu dus het tegendeel van wat je normaal doet: geloof nu in jezelf. Ga er van uit dat je het wél kunt. Stel je in zoveel mogelijk details voor, hoe je je voelt als je bezig bent en het lúkt, het gaat góed! Door daar je aandacht op te richten, kun je je meer ontspannen, en ga je dus ook geruster met de situatie om.

Wanneer je lijdt aan faalangst dan kun je ervoor kiezen gebruik te maken van homeopathie als ondersteuning. Bij iedereen geeft faalangst weer een ander klachtenbeeld. Tijdens een consult zet de homeopaat samen met jou zo nauwkeurig mogelijk op een rijtje op welke manier jij op spanning reageert, lichamelijk en geestelijk. Een homeopaat kiest vervolgens een middel dat het beste past bij jou en bij de manier waarop jij faalangst ervaart.

Is je interesse gewekt?

Voor consultafspraken en/of specifieke informatie is het telefonisch spreekuur:

ma t/m vrij 12:30 - 13:00 uur

Tel. 06-21606430

Email: homeopaatalkmaar@gmail.com

Consulten kunnen ‘live’ in de praktijk in Alkmaar plaatsvinden of online via een veilige en speciaal voor de zorg ontwikkelde internetverbinding. Een online consult op afstand is dus een mogelijkheid voor wie niet in de directe omgeving van de praktijk woont.

Klassiek homeopaat Peter Goosensen houdt spreekuur in Alkmaar. Zijn praktijk biedt uitstekende homeopathische zorg voor inwoners uit: Alkmaar en omstreken.

Peter Goosensenoldenzaal